Zaštita prihoda

Prihodi - jasno i sigurno

Rješenje za pomoćne knjige

Modul ATRIES-FIBU

Pozadinski sustav ATRON ima financijsko knjigovodstvo za evidentiranje svih prihoda. Sa stajališta prijevozničkih tvrtki, to su pomoćne knjige u kojima se za sve prodajne kanale vode računi debitora radi usklađivanja novčanog prometa te se u bilo kojem trenutku mogu utvrditi tekuća potraživanja po računu. Procesi knjiženja obično su automatizirani, ali mogu se provesti i ručno. Akumulirani podaci se za daljnju obradu preko definiranog sučelja prenose u središnju glavnu knjigu prijevozničke tvrtke.

  • podaci o prodaji se automatski i putem interneta prenose u pozadinski sustav ATRON
  • na računima debitora (dugovanje) proizvode se potraživanja koja se provjeravaju/usklađuju sa statistikama
  • prihodi se preuzimaju i u ATRIES-FIBU, bilo putem uvoza datoteke plaćanja iz banke ili kao plaćanje izravno putem evidentiranja plaćanja u financijskom knjigovodstvu (FIBU)
  • uplate se knjiže na račune klijenata pod potraživanja
  • ovlašteni korisnici pomoću korekcijskih funkcija, naknadnog unosa prodaje i ispravka prodaje izravno mogu knjižiti prodaje ili storna

ATRON obračun prodavatelja

Automatizirano i pouzdano

Podaci o prodaji šalju se putem interneta u ATRIES-ov backend i postavljaju u tablicu smjena prodaje. Tamo se vidi svaka pojedinačna transakcija prodavatelja. Podaci o prodaji kontinuirano se putem automatskih procesa prenose u ATRIES-ove module poput ATRIES-FIBU i ATRIES statistika.

Ovlašteni korisnici prijevozničke tvrtke pomoću korekcijskih funkcija, naknadnog unosa prodaje i ispravka prodaje izravno mogu knjižiti prodaje ili storna.

Ako se karte prodaju uz gotovinsko plaćanje, vozači moraju taj dohodak dostaviti prijevozničkoj tvrtki. Sustav DEBAS podržava različite postupke za polaganje gotovinskih primitaka. U svakom slučaju, uplata prodavatelja preuzima se u ATRIES FiBu i knjiži na prodavateljevom računu kupca kao potraživanje.

Na taj je način trenutni saldo prodavatelja uvijek vidljiv na prodavateljevim računima kupca. Pomoću funkcije ATRON Online račun (AOK), prodavatelj može vidjeti stanje na svom računu i ispisati izvod iz računa.

ATRON-ovo praćenje papira (APV)

Potpuno praćenje od evidentiranja do izdavanja

Praćenje papira služi prvenstveno za administraciju i potpuno praćenje rola papira s obzirom na njihovu potrošnju. Status role papira mora biti poznat u svakom trenutku, na primjer, je li rola papira izdata zaposleniku i još uvijek u njegovom posjedu, je li umetnuta i korištena u uređaju za prodaju karata ili je potrošena te se stavka može zatvoriti. Također se u bilo kojem trenutku na uređaju mora moći prikazati preostala količina papira.

Osim toga, s ATRON-ovim praćenjem papira također se brzo mogu prepoznati manipulacije na roli papira. Sumnjivi procesi, poput neregistriranog vađenja papira, automatski se prikazuju. Operator može reagirati na to i blokirati dotične role papira tako da se više ne mogu koristiti.

RoCi izdavanje rola papira

Proizvod tvrtke Diagramm Halbach

S RoCi-jem, izdavanje rola je zajamčeno u svakom trenutku. Svaka rola karata registrirana je i može se pratiti u Vašem sustavu. Instaliranim sustavom Windows 10 može se upravljati preko mreže te se preko standardnih sučelja (ostatak/web usluge) može povezati s administrativnim sustavom. Pomoću Quickstart-a osobni i administrativni podaci mogu se uvesti u RoCi sustav putem CSV-a /XML-a.

Za novi proizvod RoCi - Roll Out Client Identification ATRON nudi snažno mrežno sučelje s povezivanjem na administraciju rola u pozadinskom sustavu ATRON.

Na web stranicu tvrtke Diagramm Halbach