TVRTKA ATRON SPREMNA JE ZA MOTICS STANDARD

Na sajmu InnoTrans 2022. u Berlinu, tvrtka ATRON predstavila se kao prvi dobavljač sustava koji je demonstrirao mogućnost kontrole Motics bar kodovima na računalu vozila AFR 4. Sva rješenja za kontrolu koja pruža tvrtka ATRON sada su spremna za bar kodove s Motics standardom.

Motics (eng. Mobile Ticketing Crypto Service) uspostavlja vezu između postojećeg sigurnosnog sustava za digitalne karate (((eTicket Deutschland i pametnog telefona putnika. Karta se prikazuje na pametnom telefonu putem dinamičkog QR koda koji se stalno mijenja. To znači da se snimke zaslona karte više ne mogu koristiti na više uređaja. Prilikom korištenja Motics standarda nema potrebe za provjerom osobnih dokumenata. Kvalificirana, automatizirana kontrola tako je moguća i prilikom slobodnog ulaza u vozilo.

U budućnosti se također planira izdavati većinski digitalnu kartu Deutschlandticket koristeći Motics tehnologiju. Upravo je tu zaštita od krivotvorenja i zaštita od kopiranja novog standarda od velike važnosti. Motics također općenito jamči jedinstvenu mogućnost kontrole nad svim centralno i izvancentralno izdanim digitalnim kartama.

Tvrtka ATRON oslanja se na novi standard Udruženja njemačkih prijevozničkih poduzeća (VDV-Standard) u svim područjima. Karte za mobilne telefone s Motics zaštitom protiv kopiranja mogu se provjeriti ne samo na računalima vozila serije AFR 4 i AFR 5 tvrtke ATRON, već i na terminalima za kontrolu ukrcaja tipa ACT 420/422 i mobilnim uređajima za provjeru.

» Ispiši članak

Natrag