Otto Fejös (ATRON)

Nadogradnja tvrtke ATRON omogućuje beskontaktno plaćanje u čitavom autobusnom voznom parku BVG-a

Od početka projekta u studenom 2019. godine, tvrtka ATRON electronic GmbH nadogradila je preko 2.100 ugrađenih računala serije AFR 4 u Berlinu. Beskontaktno plaćanje sada je moguće u autobusnom voznom parku Berliner Verkehrsbetriebe (BVG). Higijenski zahtjevi u vozilima tijekom trajanja epidemije koronavirusa na ovaj način još su učinkovitiji.

Osim učinkovitosti i pristupačnosti korisnicima, održivost također ima važnu ulogu u javnom prijevozu. Kao dio zahtjeva da se omogući beskontaktno plaćanje u svim autobusima, napravili smo svjesnu odluku da nadogradimo više od 2.100 ugrađenih računala serije AFR 4 koji su već instalirani. Osim smanjenja troškova, ovime se također štede resursi. Uz novi čitač EMV, provjereni uređaji savršeno su nadograđeni za potrebe modernog beskontaktnog naplaćivanja karata.

Zbog besprijekorne integracije ažuriranja u poznatom operativnom postupku AFR 4, potrebna je samo kratka obuka za vozače. U budućnosti, putnici mogu intuitivno držati svoju debitnu ili kreditnu karticu ili pametni telefon pri kupnji karata. Također je podržano plaćanje putem servisa Google i Apple Pay. Beskontaktno plaćanje ne samo da povećava praktičnost za putnike, nego i značajno ubrzava ukrcavanje čime se osigurava veća točnost i stabilnost rasporeda.

S obzirom na to da je nadogradnja provedena u središnjoj radionici BVG-a tijekom redovnog poslovanja, bila je potrebna bliska suradnja između spremišta i tima tvrtke ATRON. Zbog inteligentnog planiranja i dobre suradnje, tjedno se moglo obraditi više od 120 vozila. U svrhu korištenja novog softvera nakon nadogradnje, bilo je potrebno osigurati nastavak svakodnevnog rada i ažurirane i starije verzije ugrađenih računala. Osim nadogradnje ugrađenih računala, također je bilo potrebno spojiti novi računovodstveni sustav.

„Bilo je samo moguće pridržavati se gustog rasporeda zbog bliske i pouzdane suradnje BVG-a i tvrtke ATRON“, kaže Carsten Rossow, voditelj projekta tvrtke ATRON.

» Artikel drucken

Go back