Fotografija: Simon Schneider / Ured zemaljskog vijeća Bad Tölz-Wolfratshausen

GRUPA ATRON MODERNIZIRA SUSTAV ŠKOLSKIH PUTNIH KARATA ZA MVV U MÜNCHENU

Markt Schwaben, prosinac 2022. Grupa ATRON dobila je narudžbu udruženja Münchner Verkehrs- und Tarifverbund GmbH (MVV) za isporuku i implementaciju svih potrebnih komponenti za sustav školskih karata. Implementaciju u velikoj mjeri provodi podružnica grupe ATRON, tvrtka Digital Data Systems GmbH (DDS) iz Fulde.

U ime svojih osam regionalnih okruga*, udruženje MVV GmbH odgovorno je za izdavanje besplatnih učeničkih karata. Grupa ATRON primila je narudžbu za modernizaciju sustava za izdavanje karata. Cilj je optimizirati sustav i unutar njega omogućiti izdavanje e-karata (eng. e-Ticketing). S obzirom na to da je planirano proširenje mreže udruženja MVV na nekoliko okruga i autonomnih gradova, sustav mora imati mogućnost proširenja za uključivanje dodatnih naručitelja. U budućnosti je također planirano i proširenje za uključivanje pretplate.

Naručen je sustav za upravljanje najmanje 100.000 učeničkih ugovora, uključujući izdavanje besplatnih školskih karata. U početku je planirano uključivanje oko 40 naručitelja, pri čemu mora biti zajamčeno proširenje na 100 naručitelja. Povezanost sa sustavom omogućuje sučelje s postojećim programom učeničke administracije. E-karte (eng. e-Tickets) izdaju se na temelju standarda Udruženja njemačkih prijevozničkih poduzeća (VDV) za kartice s čipom i pametne telefone. Grupa ATRON također brine o poslužitelju i održavanju sustava.

Thomas Mahler, generalni direktor tvrtke DDS, oduševljen je narudžbom: „Željeli bismo zahvaliti našem dugogodišnjem klijentu, udruženju MVV, na povjerenju koje su nam ukazali i radujemo se modernizaciji sustava karata za školske rute, čineći ga učinkovitijim za udruženje MVV i praktičnijim za učenike.“

* Bad Tölz-Wolfratshausen, Dachau, Ebersberg, Erding, Freising, Fürstenfeldbruck, München i Starnberg.

MVV:
Münchner Verkehrs- und Tarifverbund GmbH (MVV) udruženje je javnog prijevoza koje u ime svojih dioničara daje važan doprinos razvoju javnog prijevoza na širem području Münchena. Specijalizirana područja udruženja uključuju projekte usmjerene na budućnost, marketing i tarife, kao i istraživanje prometa, savjetovanje, koncepciju i regionalni autobusni prijevoz. Dioničari udruženja MVV GmbH su Slobodna država Bavarska, glavni grad države München i osam okruga: Bad Tölz-Wolfratshausen, Dachau, Ebersberg, Erding, Freising, Fürstenfeldbruck, München i Starnberg.

Fotografija:
Simon Schneider / Ured zemaljskog vijeća Bad Tölz-Wolfratshausen

» Ispiši članak

Natrag