Na IT TRANS-u 2022 ATRON predstavlja potpuno novi bezgotovinski automat AFA 150 za prodaju elektronskih i papirnatih karata.

ATRON connetcs

Markt Schwaben (D) / Bronschhofen (CH), prosinac 2021.: Pod motom „ATRON connects", grupacija ATRON će na sajmu IT-Trans 2022 (štand V4, dm-arena) pokazati rješenja usmjerena na budućnost za prodaju karata, tehnologiju operativnog kontrolnog centra, upravljanje voznim parkovima i spremištima kao i prateće usluge. Sve discipline su savršeno umrežene jedna s drugom, rješenja trećih strana mogu se integrirati bez ikakvih problema zahvaljujući otvorenim sučeljima.

Od 10. do 12. svibnja 2022. ATRON će na sajmu IT-TRANS (štand V4, dm-arena) predstaviti aplikacije usmjerene na budućnost s inovativnim softverskim rješenjima. Sastanci sa stručnjacima ATRON-a na sajmu mogu se dogovoriti putem it-trans.atron.com te se mogu naručiti besplatne ulaznice.

ATRON-ova hardverska i softverska rješenja budućnosti u svakom trenutku u obzir uzimaju posebne zahtjeve u javnom prijevozu - osobito u trenutačno posebno izazovnim vremenima.

Ticketing u smjeru bez papira
U području ticketinga, ATRON predstavlja potpuno novo razvijeni bezgotovinski automat za prodaju e-karata i papirnatih karata. S dvije integrirane jedinice za ispis, ovaj automat za prodaju karata iznimno je jednostavan za održavanje i kompaktan te je savršen za korištenje u autobusima i vlakovima. U stacionarnoj verziji za vanjsku uporabu može se koristiti i kao prodajni kanal u korisničkim centrima koji je dostupan 24/7 ili na vrlo frekventnim peronima i autobusnim stanicama. 10-inčni zaslon ne samo da omogućuje brz odabir karte, već služi i kao zaslon za prikaz vremena odlaska u stvarnom vremenu. Vozne karte se izdaju elektroničkim putem (VDV-KA, ATRON Token Ticket, SwissPass) ili kao papirnata vozna karta. Bezgotovinsko plaćanje omogućuje integrirani EMV čitač (Europay, Mastercard, Visa). Nova rješenja za e-ticketing povećavaju udobnost putovanja za putnike i oslobađaju vozača od dugotrajne prodaje karata.

Kao još kompaktnija verzija prodajnog uređaja, novi validator tvrtke ATRON nadopunjuje portfelj e-ticketinga. Ovo rješenje može se koristiti za kontrolu karata prilikom ulaska, ali i za prodaju e-karata. Ultramoderna generacija validatora brzo i pouzdano čita beskontaktne kartice za e-karte, EMV kartice, pametne telefone i token karte prema različitim standardima. COVID potvrde također se mogu provjeriti na putnom računalu ili pomoću rješenja za kontrolu karata na temelju Android tehnologije.

Pametna rješenja za pretplatu
U području prodaje vremenskih voznih karata, društvo kćer ATRON-a DDS predstavlja rješenja kako učenici, studenti, tvrtke i individualni putnici mogu učinkovito dobiti svoje pretplate. Nudi se cjelokupni raspon pretplatničkih rješenja s web-baziranim sučeljima i modulima za korisničke centre do sveobuhvatne bezbrižne usluge s potpunim upravljanjem, uključujući telefonsku liniju za pretplatu. Sa sigurnim web portalima i kanalima narudžbe društava ATRON i DDS, pojedinačni i veliki kupci u svakom trenutku imaju kontrolu nad svojim ugovorima i mogu pristupiti potrebnim popisima i obrascima. Osim što osoblje rasterećuju od jednostavnih zadataka unosa podataka, moderna online rješenja osiguravaju pozitivno iskustvo za kupce voznih karata na pretplatu.

Opsežan sustav za operativni kontrolni centar
U području tehnologije operativnog kontrolnog centra, ATRON prikazuje inovativna rješenja kontrolnih centara za dispečere i korisničke informacijske centre, sa sučeljem na temeljenu preglednika i inovacijama u području upravljanja operacijama i informacijama za putnike. Mogućnosti primjene idu od bespilotnog automatiziranog kontrolnog centra do urbane varijante s opsežnim dispečerskim mjerama. Kako bi se dodatno povećala udobnost za putnike, područje informacija za putnike prošireno je modulom za infotainment partnera društva ATRON.

Usmjereno na budućnost i učinkovito
Kao vrhunac u upravljanju voznim parkom i spremištima, putno računalo ATRON-a tijekom vožnje može poslati podatke o trenutačnom stanju vozila u spremište, a da vozač ne mora ništa učiniti, čime se omogućuje siguran i beskontaktni rad.
Zajedno s operativnim sustavom za flote, kolegama u spremištu dostupni su i podaci o stanju vozila, kao što su temperatura ulja i razina napunjenosti spremnika ili baterija. Pouzdan i beskontaktni prijenos svih relevantnih podataka o voznom parku omogućuje preventivno održavanje, a time i smanjenje troškova popravka i rada.

Rasterećenje za vozače i administraciju
ATRON-ov autonomni dnevnik vožnji dodatno rasterećuje vozače i administraciju prijevozničke tvrtke. Zahvaljujući ovom modernom softverskom rješenju, zahtjevno ručno vođenje dnevnika vožnje koje je podložno pogreškama više nije potrebno. Zahtjevi za porezne olakšice i obračuni podizvođača mogu se kreirati pritiskom na tipku. Za to nisu potrebni dodatni krajnji uređaji ili aplikacije niti ručni unos podataka. Osim uštede radnog vremena, sustav jamči točnost i konzistentnost podataka, koji ispunjavaju zahtjeve carinskih i poreznih tijela.

Sve iz jedne ruke
Raspon ponuđenih usluga zaokružuje ATRON Hosting Service (AHS). Pritom stručnjaci ATRON-a nude kompetentnu podršku u mnogim područjima, na primjer u području pogona i održavanja. ATRON je jedan od rijetkih pružatelja usluga koji razvija, integrira i povezuje cijeli paket hardvera, softvera i usluga iz jedne ruke. Zato ATRON s pravom tvrdi „We speak public transport“.

» Artikel drucken

Go back